Vi er to søstre og vi er samlere. Vi har fokus på form, farve og finurligheder. Vi er årgang 1960 og 1955 og har rod i den tid, mange af vore varer stammer fra.

Da vi var børn, hoppede vi i hinkeruder, sjippetove og elastikker. Vi samlede på glansbilleder, påklædningsdukker og servietter. Vi pressede blomster og spillede om hønseringe og glaskugler. Udover at læse om “Gamle Gule” og “Milly Molly” skrev og læste vi i hinandens poesibøger og vi så ikke meget fjernsyn.

Da vi var unge, blev væggene i stuerne nougatfarvede. Køleskabet var avokadogrønt og lampen over spisebordet orange. Vi så nu mere fjernsyn– men på fars og mors aflagte sort/ hvide, der siden blev kasseret til fordel for farvefjernsynet. Nu har også vi begge fået den flade skærm op på væggen.

Gennem livet har vi gået op i boligens indretning. Omhyggeligt møblerer vi; ændrer væggenes farver og anbringer ting og sager til nytte og glæde i skab, på bord og hylde. Vi bærer på - og lever med elementer fra hver vores historie.

I dag er mange af os tiltrukket af at bruge igen i stedet for at bruge og smide væk. Vi glædes over ting og sager fra tider, der var engang og trives med at indpasse dem i tiden, der er lige nu.

Det er vigtigt for os, at de ting, vi omgiver os med, udgør en helhed, der dog gerne må ha´ kant- og hvor de enkelte elementer godt må brydes indbyrdes.

Vi leger med tingene; noget får lov at blive, hvor andet blot er på gennemrejse. Og så er der de hurtige træk, der nemt giver plads for andet; nyt som gammelt.

Vi føler os hjemme i det skandinaviske design, som underbygger den danske identitet, vi har med os fra barnsben. Vi kigger dog også gerne lidt ud og inspireres her især af det franske univers, hvis ting og sager meget fint kan komplettere den stil, der er fremherskende på vore breddegrader.

Vi kan li’ historier – i ord og i billeder.

Vi nyder at fordybe os i andres historier – og vi nyder at fortælle vores egen.

 

Velkommen til daognu.dk

Charlotte og Anette